White Christmas la AiCuCe! Ai până la 60% REDUCERE la produsele tale preferate! Vezi oferte
Vezi conținut
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
Folia de mulcire perforată versus cea neperforată - avantaje și utilizări specifice

Folia de mulcire perforată versus cea neperforată - avantaje și utilizări specifice

Folia de mulcire este o practică comună pentru îmbunătățirea randamentul culturilor și pentru a controla buruienile. Când vine vorba de foliile de mulcire, există două opțiuni principale pe care fermierii le au la dispoziție: folia de mulcire perforată și cea neperforată. Ambele au avantaje semnificative și sunt potrivite pentru diferite situații în agricultură.

Când alegem folia perforată și când cea neperforată?

Fiecare dintre cele două are roluri și avantaje diferite. Dacă prima, prezintă orificii care permite solului să primească apă de ploaie, folia de muclire neperforată acoperă solul complet, împiedicând apa și aerul să treacă prin ea. Dacă vreți să aflați mai multe despre rolul foliei de mulcire în grădina ta, puteți citi pe blogul nostru.

avantaje folii mulcire

Alegerea dintre folia de mulcire perforată și cea neperforată depinde în mare măsură de condițiile specifice ale terenului, tipul de cultură și obiectivele fermierului.

  • Folia de mulcire perforată este utilă în cazurile în care doriți să mențineți un nivel ridicat de aerisire în sol sau în regiuni cu precipitații abundente. De asemenea, poate fi potrivită pentru culturile care preferă o umiditate constantă. Se recomandă pentru acoperirea culturilor de căpșuni dar și a altor culturi de legume precum: roșii, ardei, etc.
  • Folia de mulcire neperforată se folosește atunci când vă confruntați cu probleme majore de buruieni sau când doriți să economisiți apă în zonele cu secetă. De asemenea, poate fi utilă pentru a proteja solul împotriva eroziunii în terenuri înclinate. Pentru culturile mici, de grădină puteți alege Folia de mulcire neperforată cu o grosime 15 microni.

Avantajele foliei de mulcire perforată

folie mulcire perforata

  1. Aerisirea solului: Găurile din folia perforată permit oxigenului să ajungă la rădăcinile plantelor, ceea ce poate îmbunătăți procesele de respirație și creștere a acestora.
  2. Absorbția apei de ploaie: Folia de mulcire perforată permite ploii să pătrundă în sol, contribuind la hidratarea plantelor în mod natural.
  3. Scăderea riscului de îmbolnăvire: Prin permiterea circulației aerului, folia perforată poate reduce umiditatea la suprafața solului, limitând dezvoltarea unor boli fungice.

Avantajele foliei de mulcire neperforată

  1. Suprimarea buruienilor: Folia neperforată oferă o barieră eficientă împotriva buruienilor, deoarece acoperă complet solul și împiedică rădăcinile buruienilor să crească. Pentru o mai bună protecție împotriva buruienilor, puteți alege folia protectie plante (anti buruieni) AGROjutex, cu o durată de viață de până la 30 ani.
  2. Conservarea apei: Prin blocarea evaporării apei de la suprafața solului, folia neperforată ajută la menținerea umidității și poate economisi apă în regiuni cu deficite de apă.
  3. Protejarea solului: Folia neperforată poate proteja solul împotriva eroziunii cauzate de vânt și ploaie.

Indentifică nevoile tale și găsește folia potrivită pe aicuce.ro!

Articolul anterior: Îmbină decorul de poveste cu tehnologia - șeminee electrice 3D
Următorul articol: Secretul unei livezi sănătoase și bogate: cum se realizează irigarea pomilor fructiferi

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a apărea

* Câmpuri obligatorii

Liquid error (layout/theme line 435): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid